Sådan hjælper cupping-terapi

Cupping-terapi er en meget gammel behandlingsform, som har været praktiseret bl.a. i kinesisk og egyptisk medicin igennem flere tusinde år.

Cupping-terapi er en meget effektiv behandlingsform, hvis du oplever muskelsmerter og spændinger. Cupping-terapi afspænder og udrenser kroppens affaldsstoffer samt frigør muskelspændinger og stagnationer.

Samtidig har denne også god effekt på slidgigt, skinnebensbetændelse, astma m.m.

Med cupping-terapi løsnes der først og fremmest godt op i kroppen. Derudover stimulerer og styrker cupping-terapi immunforsvaret, øger blodgennemstrømningen i bindevæv, led og muskler samt frigiver kroppens affaldsstoffer fra bindevævet. Derfor er det særligt vigtigt at huske at drikke rigeligt med vand før og efter en behandling.

Modsat massage, der trykker muskler og væv sammen, så virker cupping-terapi på modsat vis ved at suge og udvide bindevævet. Derfor virker cupping-terapi også 10 gange mere effektivt og dybdegående end almindelig massage.

Cupping ryg
Cupping

Cupping er særligt velegnet til:

 • Smerter i nakke, skuldre og knæ
 • Smerter i lænd, ryg og arme
 • Muskel- og ledsmerter
 • Skader
 • Slidgigt
 • Iskiasproblemer
 • Luftvejslidelser fx astma

Sådan foregår cupping-terapi

Cupping-terapi omtales også som vakuumterapi, da det foregår ved, at sugekopper placeres på huden og efterfølgende suges fast til huden med vakuum.

I vakuummet, som koppen danner, trækkes bindevæv, mælkesyre og affaldsstoffer ud i de blodkar, som ligger lige under hudvævet. Herefter transporteres affaldsstofferne videre ud i blodbanen, hvor de efterfølgende udskilles fra kroppen og ledes videre gennem urinvejene. 

Nogle klienter oplever en let træk- eller sugefornemmelse under cupping-behandlingen. Suget i kopperne kan justeres, så cupping-behandlingen altid tilpasses den enkelte klients behov og smertetærskel. 

Det kan ikke undgås, at der under behandlingen vil opstå sugemærker på huden. Sugemærkerne er ganske ufarlige og skyldes hovedsageligt sugekoppernes indvirkning på blodcirkulationen og vævet i området. 

Det er vigtigt at bemærke, at sugemærkerne som oftest er midlertidige og forsvinder af sig selv igen i løbet af et par dage – til en uge alt afhængig af klientens individuelle helingsproces. Det er derfor en god idé, hvis man som kvinde skal til fest i kjole eller top med bar ryg, at man planlægger sin cupping-terapi i god tid, så mærkerne ikke er synlige.

Cupping Terapi 30 min. kr. 345,-

Cupping pige
Cupping ben

Farverne på sugemærkerne kan spænde bredt – lige fra røde til let eller meget blåviolette. Intensiteten i farven er et udtryk for, hvor mange spændinger og affaldsstoffer, der har ophobet sig.

Når disse affaldsstoffer frigives, kan enkelte også opleve en svimmelhed, træthed eller hovedpine. Det er der intet unormalt i – det er kun udtryk for at kroppen er i gang med en udrensning og arbejder – HUSK derfor at drikke masser af vand efter behandlingen.

Hvornår kan man ikke få Cupping-terapi?

I nogle tilfælde er det ikke tilrådeligt at få cupping-terapi. Man skal som udgangspunkt være rask, og huden, der behandles, skal ligeledes være sund og rask. Derfor behandles personer med følgende problematikker ikke:

 • Individer som indtager blodfortyndende medicin
 • Blødere
 • Cancerpatienter (idet kroppen er sensitiv)
 • Hud behandlet med Kortison
 • Hud behandlet med Binyrebarkhormon
 • Solskoldet hud og åbne sår

Prøv vores effektive Kombinationsbehandling  

Vi har samlet de bedste behandlinger i én pakke – sportsmassage og cupping-terapi. Denne kombinationsbehandling er god, hvis du trænger til at få fjernet spændinger samt løsnet godt op i musklerne.

Du får først 30. min sportsmassage, som er en dybdegående muskelmassage, der forebygger, lindrer og behandler smerter og skader i led og muskler. Derefter får du cupping-terapi. Bruger man disse to behandlinger sammen opnås der en god synergieffekt

Sportsmassage 30 min. + Cupping Terapi 30 min. kr. 495,-